Assignmentbest

ELEC4445-Quiz 6

Question 1 Disruption results in a net destruction of economic value

Answer: False. Disruption results in a net CREATION of economic value


Question 2 In the following graph reviewed in class, to what event corresponds the vertical red   line?


Answer: the introduction of digital camera


Question 3: In your view, which of the following factor contributed most to the initial success of Uber, a company rightly view as a major disruptor in the transport industry

Answer: innovative business model


Question 4: Would your answer stay the same for TikTok as it is for Uber? Justify your answer [< 50 words]

Answer: Yes. Tiktok applies the new business model that focuses on the short-form videos to gain unfair advantages


Question 5: According to Vernor Vinge, the Singularity can be avoided because we can confine future thinking machines or embed software rules in them so that they can be used safely. True or false?

Answer: False.   the Singularity is inevitable and unstoppable


Question 6: Henry Ford famously said "If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.” Who were these "people" he was referring to?

Answer: Customers


Question 7: When discussing adoption rate of technology during the 20th century, what explains the clear slowdown in the period between 1930 and 1945? [< 50 words]

Answer:   The great economic depression between 1930 and 1945 results in the slowdown of adoption rate of technology


Question 8:   What examples of sustaining technology (as opposed to disruptive) have been highlighted in class?

Answer: Display technology & CPU technology


Question 9: What type of company is Birchal? (birchal.com.au)

Answer: licensed crowd funding intermediary


Question 10: Andrew Dzurak, CEO of Diraq, explained that there are a number of competing technologies implementing the quantum bits (a.k.a. q-bit) necessary for the realisation of a quantum computer. Which important technical challenge do they all face?

Answer: correcting errors during computation


分享到:

微信或qq:1197239543

电子邮箱:1197239543@qq.com